Prima carte despre Cristal Reiki!

"Chiar dacă au mai fost publicate cărți despre cristale și folosirea lor în terapeutică, aceasta este cu siguranță prima carte despre Cristal Reiki, dedicată integral acestei discipline de mare actualitate, care a apărut pentru a satisface dorința oamenilor de a se dezvolta spiritual pe căi multiple, redescoperind valorile civilizațiilor trecute adaptate cerințelor vieții contemporane."

Cartea prezintă o incursiune în lumea mirifică a cristalelor, a acestor elemente comune Pământului și oamenilor, prezentându-le așa cum sunt ele, materiale, cu vibrații interferând și putând influența toate componentele energetice ale omului și ale Universului. Reiki a apărut cu această denumire la începutul secolului XX ca o expresie a unor practici străvechi. În starea sa originară nu conținea referiri privind lucrul cu cristale, ci numai aplicând palmele sau mental.

Dar cercetarea civilizațiilor vechi evidențiază largă folosire a cristalelor, mai ales de către conducători pentru a optimiza activitatea de conducere socială și a lua cele mai înțelepte hotărâri. Cristalele amplasate pe coroanele regale sau împărătești nu aveau numai un scop decorativ, ci îi ajutau pe suverani să ia hotărâri înțelepte. De asemenea, cristalele montate pe mitrele arhierești nu au numai scop decorativ, ci asigură purtătorilor acestora o anumită amplificare a forței mentale necesare înfăpturii lucrărilor lor. Ori, pe măsura creșterii gradului de libertate umană, oamenii trebuie tot timpul să ia decizii opționale privind activitatea lor și o optimizare a activității lor intelectuale constituie un deziderat cât se poate de actual. Reiki este o metodă de transfer energetic în beneficiul destinatarului și acest lucru se poate face foarte comod folosind cristale, elemente naturale de care omul este înconjurat și care există și în interiorul sau și în structura cea mai profundă a corpului sau material. Această îmbinare între Reiki și lucrul cu cristale în scopul optimizării activităților umane constituie Cristal Reiki.

Deși nu are pretenții exhaustive, această carte încearcă să prezinte cât mai complet cristalele și problemele legate de folosirea lor. Alături de alte surse de informare, ea va constitui un manual și un instrument de lucru foarte util celor interesați. În această carte veți găsi cunoștințe elementare despre cristale care vă sunt necesare pentru a le utiliza corect, veți afla cum trebuie să alegeți un cristal, cum trebuie să apreciați un cristal pe care nu l-ați ales, dar a ajuns el la dumneavoastră, și ce posibilități aveți de a folosi cristalele. Cartea este axată pe prezentarea metodei numită Cristal Reiki, metodă absolut originală, despre care nu s-au mai scris carți (referiri s-au făcut doar în cartea Reiki modern, publicată tot la Editura Teora). Metoda este prezentată complet cu excepția procedurilor de inițiere pe care autorul iși rezervă dreptul să le prezinte numai celor inițiați în momentul când vor putea să le folosească la eficiență maximă. Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil și se adresează cititorilor deschiși către nou, către parapsihologie, către științe de graniță sau interdisciplinare, exigenți și flexibili în gândire. Cartea permite cunoașterea gradată a disciplinei de la gradul I la maestru, parcurgând succesiv toate etapele intermediare. Ea nu urmarește să vă schimbe viața, deși acest lucru este posibil, ci să vă lărgească orizontul cunoașterii pătrunzând într-un domeniu vast și misterios despre care s-au scris și multe fantezii, dar și lucruri subtile care ne îndeamnă la reflecție. Cartea aceasta constituie o oportunitate pentru dumneavoastră. Rămâne de văzut dacă veți profita de ea. Bucurați-vă de ea și faceți ceea ce trebuie pentru binele dumneavoastră superior.